Tek na smučeh

nimage1Vse večja priljubljenost teka na smučeh se odraža tudi na nove tekaškem poligonu, ki je namenjen rekreativnim smučarjem tekačem, številnim šolarjem, ki se s tekom na smučeh srečujejo v šoli v naravi ter vrhunskim smučarjem tekačem.

V okviru tekaškega centra Rogla, so urejene proge za rekreativni in tekmovalni tek na smučeh ter štartno – ciljna arena.

Z obnovo in dopolnitvijo sistema obstoječih tekaških prog so podane možnosti za izvedbo tudi najzahtevnejših mednarodnih tekmovanj. V sezoni 2009/10 je Rogla prvič gostila tekmovanje za Svetovni pokal v teku na smučeh.

 

 

 

 
 •  

  Na približno 100ha urejenih smučiščih za začetnike, rekreativce, vrhunske smučarje in tekmovalce se nahaja 11 vlečnic, 2 štiri sedežnici in več deset kilometrov urejenih prog za smučarje tekače.
 •  

  Rogla je nadvse primerna tudi za gorsko kolesarjenje. Razvejane in urejene poti čez drn in strn nudijo gorskim kolesarjem izjemne užitke.

   

 •  

  Celotna planota Rogla je izjemno primerna za pohodništvo. Skozi gozdove, preko jas in travnikov se lahko odpravite po eni izmed mnogih označenih planinskih poti.

   

Apartma na Rogli "Svizec"

 

Kontakt

Andrej Kovač s.p.
Orešje 22
SI-2250 Ptuj
02-748-18-20
041-672-211
kovacandrej.ml@gmail.com

S5 Box