Pohodništvo

nimage1Celotna planota Rogla je izjemno primerna za pohodništvo. Skozi gozdove, preko jas in travnikov se lahko odpravite po eni izmed mnogih označenih planinskih poti do Lovrenških jezer, Ribniške koče, Osankarice ali Črnega jezera.

Lahko se podate tudi po Škratovi učni poti proti Jurgovem in spoznate bogastvo in pestrost narave, rastlin in živalskega sveta. Ali pa obišcete Kočo na Jurgovem in se pod noč v soju bakel sprehodite med smrekami ter doživite noč, ki ima na Rogli še posebno moč.

Pohodništvo je aktivnost, ki v zadnjem času tako po svetu kot doma pridobiva na popularnosti in množičnosti. Razlogi za to so osveščenost ljudi o pozitivnih učinkih na zdravje, možnost tovrstne rekreacije v vseh starostnih obdobjih in gibanje v naravi, ki je v današnjem ritmu dela vedno bolj zaželeno in potrebno.

 

Pohodniške poti

 

 

 
 •  

  Na približno 100ha urejenih smučiščih za začetnike, rekreativce, vrhunske smučarje in tekmovalce se nahaja 11 vlečnic, 2 štiri sedežnici in več deset kilometrov urejenih prog za smučarje tekače.
 •  

  Rogla je nadvse primerna tudi za gorsko kolesarjenje. Razvejane in urejene poti čez drn in strn nudijo gorskim kolesarjem izjemne užitke.

   

 •  

  Celotna planota Rogla je izjemno primerna za pohodništvo. Skozi gozdove, preko jas in travnikov se lahko odpravite po eni izmed mnogih označenih planinskih poti.

   

Apartma na Rogli "Svizec"

 

Kontakt

Andrej Kovač s.p.
Orešje 22
SI-2250 Ptuj
02-748-18-20
041-672-211
kovacandrej.ml@gmail.com

S5 Box